| La cofetarie | |
|
|
|
Autor | Mesaj |
---|
Laia Founder
Numarul mesajelor : 10625 Data de inscriere : 08/03/2009
| Subiect: Re: La cofetarie Dum Mar 14, 2010 3:58 am | |
| - Incantata. Spuse Laia facand o plecaciune asa cum se obisnuieste in Japonia | |
|
| |
Invader Lamu Top Poster
Numarul mesajelor : 3946 Varsta : 38 Data de inscriere : 03/11/2009
| Subiect: Re: La cofetarie Dum Mar 14, 2010 4:31 am | |
| -Laia, trebuie sa iti spun ca mama mea nu vorbeste decat Volapük iar matusa vorbeste Volapük, Esperanto si Spaniola. Ca sa ne intelegem cei mai multi dintre noi as opta pentru Spaniola. Cred ca o stim totii cu exceptia mamei mele, iar matusa, i-ar putea traduce. | |
|
| |
Laia Founder
| Subiect: Re: La cofetarie Dum Mar 14, 2010 4:49 am | |
| - A... entendido. Spuse Laia zambind | |
|
| |
Invader Lamu Top Poster
| Subiect: Re: La cofetarie Dum Mar 14, 2010 4:23 pm | |
| Off: de scris vom scrie in romana ca majoritatea nu stim spaniola, dar se va considera ca personajele vorbesc in spaniola.
On: Mama lui Lum, lua meniul in mana si comanda aceeasi mancare pentru toti. Era vorba despre:
Sarmuzak Salad, Donterny mit achfleich, Donut Aebleskiver, si Mascarpone Ice.
Este vorba despre:
Salata Sarmuzak, Donterny mit achfleich, Gogosele Aebleskiver si pere umplute cu Inghetata cu mascarpone, vin si sirop cu stafide. Sper ca iti va placea noutatile culinare. Iar la urma vom servi si tortul. Asta insa se comanda cand se face rezervarea pentru aniversare, asa ca nu stiu ce tort a comandat, mama. Vom vedea atunci cand ne va fi servit. Ii spun eu lui Laia. | |
|
| |
Laia Founder
| Subiect: Re: La cofetarie Dum Mar 14, 2010 10:26 pm | |
| - Cred ca o sa iau doar niste salata si vin.... | |
|
| |
Invader Lamu Top Poster
| Subiect: Re: La cofetarie Lun Mar 15, 2010 12:31 am | |
| -La noi aici nu prea e politicos sa nu te atingi dintr-un fel din ce ti se ofera. Daca iti comanzi tu, poti sa nici nu te atingi daca nu iti place mirosul. Dar daca comanda altcineva, trebuie cel putin sa gusti sa vezi daca iti place sau nu, altfel persoana respectiva se simte jignita. Si in plus, taman aperitivul si desertul sa nu iti placa? | |
|
| |
Laia Founder
| Subiect: Re: La cofetarie Lun Mar 15, 2010 1:29 am | |
| - Scuze.... voi inerca de toate. | |
|
| |
Invader Lamu Top Poster
| Subiect: Re: La cofetarie Lun Mar 15, 2010 1:48 am | |
| -Acum cat astptam sa vina mancarea, vorbeam intre noi. Parintii si matusa intre ei si eu cu Laia. Apoi eu cu mama si tatal si matusa mea vorbeau cu Laia. | |
|
| |
Laia Founder
| Subiect: Re: La cofetarie Lun Mar 15, 2010 2:08 am | |
| - Ati facut o comunitate superba domnule, imi place mult, mi- ar placea sa pot locui si eu aici. | |
|
| |
Invader Lamu Top Poster
| Subiect: Re: La cofetarie Lun Mar 15, 2010 2:52 am | |
| -De fapt, nu e doar meritul meu, ci a stra-stra-stra-etc-bunicului meu. El a adus ideea de societate. Din istorie stiu ca pana atunci traiam fiecare ca si maimutele. Apoi noi, descendentii lui am modernizat-o. Societatea noastra exista din urma cu 47000 ani. Cam cu 5000 de ani inainte ca la voi sa apara omul modern, homo sapiens. -Ma bucur ca ai vrea sa locuiesti aici. Eu sunt deschis la a primi cetateni noi insa seful meu nu stiu ce reactie va avea cand va auzi de unde vii. Da merita tosusi incercat. Daca nu va fi el de acord, sper ca voi gasi o cale. Fiica mea mi-a spus ca vrei sa gasesc o cale sa trecem peste formalitati. Nu va fi prea usor, dar voi gasi ceva. In primul rand ar trebui un avocat care stie toate legile si sa se ocupe de gasirea portitelor din legi, pentru inlesnirea formalitatilor. | |
|
| |
Laia Founder
| Subiect: Re: La cofetarie Lun Mar 15, 2010 4:43 am | |
| - Ei bine cand ea mi- a spus ca dureaza 10 ani pana cand reusesti sa faci toate actele m- am gandit ca poate exista vreo posibilitate sa se faca mai repede. | |
|
| |
Invader Lamu Top Poster
| Subiect: Re: La cofetarie Lun Mar 15, 2010 5:18 am | |
| -Intradevar, calea legala pentru cei a caror planete nu sunt in federatie, da exact atat dureaza. Noi insa ar trebui sa gasim o cale mai putin legala dar nu ilegala, o cale de mijloc. | |
|
| |
Laia Founder
| Subiect: Re: La cofetarie Lun Mar 15, 2010 11:50 pm | |
| - Dac nu se poate nu este nicio problema, eu nu vreau sa fac lucruri ilegale sau sa bag pe altcineva in probleme. | |
|
| |
Invader Lamu Top Poster
| Subiect: Re: La cofetarie Joi Mar 18, 2010 7:36 am | |
| -Eu cred ca pana la urma se poate rezolva. Sa vedem intai ce spune seful meu. Voi pune telefonul pe speaker. Tatal lui Lum forma nr de telefon al biroului central al federatiei si raspunse o secretara. -Sunt ambasadorul planetei Uru, si doresc cu domnul presedinte Maximus. Legatura i se facu imediat. -Alo, sunt ambasadorul planetei uru si avem o mica problema. O fata din afara federatiei doreste sa se mute pe planeta Uru si doreste sa urgentam procedurile daca se poate. -Spuneti-mi de pe ce planeta este si vedem poate putem rezolva cumva. -Este de pe planeta Terra, deci se poate? -Terra? nici nu vreau sa vad picior de tigan in federatia mea. Daca vrea pe uru, sa urmeze procedurile legale, si daca o avea norocul sa nu mai fiu eu presedinte pana atunci, se va muta. Tuna el si inchise brusc telefonul. | |
|
| |
Laia Founder
| Subiect: Re: La cofetarie Joi Mar 18, 2010 7:56 am | |
| Laia tacu fara sa zica nimic " Tigan? Dar nu i- am facut nimic. Si in primul rand tata i- a ajutat acum multi ani si ma numeste tigan?Hmp... " Privi in pamant. - Imi pare rau, nu am vrut sa se creeze certuri. Voi ramane pe planeta mea, nu am sa mai deranjez. Scuzati- ma. | |
|
| |
Invader Lamu Top Poster
| Subiect: Re: La cofetarie Joi Mar 18, 2010 8:01 am | |
| -Asa are el perceptia despre toti pamantenii. Dar daca ii putem dovedi ca nu esti ca majoritatea isi poate schimba opinia asupra unora dintre persoane. Spuse tatal lui Lum. | |
|
| |
Laia Founder
| Subiect: Re: La cofetarie Joi Mar 18, 2010 8:04 am | |
| - Mai bine nu, probabil as crea alte certuri iar apoi v- as putea baga in buclucuri. Dar de ce crede asta despre pamanteni? Nu i- am facut nimic, defapt v- am si ajutat, tata a colaborat cu voi acu mult timp, si de asemenea a prins si animalul pe care l- ati pierdut cand a aterizat nava pe Terra. Nu inteleg de ce... | |
|
| |
Invader Lamu Top Poster
| Subiect: Re: La cofetarie Joi Mar 18, 2010 8:21 am | |
| -Nu era el presedinte atunci. Habar nu are de acest lucru. El are o imagine despre pamanteni ca sunt: poluatori, barbari, primitivi, etc. De fapt probabil daca -am demonstra acest lucru, te-ar putea lasa. Acel ajutor de atunci, poate fi cheia. Sansa nu e pierduta. Presedintele de atunci, Zamax, e acum ambasadorul planetei Zizilon. Daca am putea lua legatura cu el poate se va rezolva. Zamax, e un batranel bun la suflet insa Maximus e de varsta medie, brunet, o infatisare stalinista si e destul de crud. | |
|
| |
Laia Founder
| Subiect: Re: La cofetarie Joi Mar 18, 2010 8:37 pm | |
| - Daca e asa de rau cum a ajuns presedinte? Intr- adevar majoritatea pamantenilor sunt foarte cruzi, si de cele mai multe ori se comporta ca niste bestii, dar nu sunt toti la fel, am intalnit multe persoane care sunt bune. Poate ca nu sunt normale dar sunt prietenii mei si au un suflet bun. | |
|
| |
Invader Lamu Top Poster
| Subiect: Re: La cofetarie Joi Mar 18, 2010 9:06 pm | |
| -A fost o mica problema, de fapt. Spre deosebire de ambasadori care sunt din tata in fiu, presedintii de federatie se propun dintre ambasadorii planetelor din federatie. La o sedinta care se facuse cu ocazia alegerii presedintelui au existat 3 propuneri Zamax, Maximus si tatal meu. Zamax avusese deja 5 mandate anterioare, si nu ar mai fi putut fi presedinte decat dupa o pauza de un mandat. Intre tatal meu si Maximus l-au preferat pe Maximus, fiindca tatal meu abia luase functia de ambasador al planetei Uru, si era primul mandat si nu ar fi avut voie sa renunte in favoarea unei functii mai mari. Asa a ajuns presedinte Maximus. Sper doar ca la urmatorul mandat va reveni Zamax. | |
|
| |
Laia Founder
| Subiect: Re: La cofetarie Joi Mar 18, 2010 10:00 pm | |
| - Aha, inteleg. Nu condamn pe nimeni insa... Nu conteaza sa nu stricam ziua navetei. | |
|
| |
Invader Lamu Top Poster
| Subiect: Re: La cofetarie Joi Mar 18, 2010 10:14 pm | |
| -Uite ca vine si mancarea. Spun eu iar dupa ce mancarea fu aasezata pe masa ma apuc sa mananc. | |
|
| |
Laia Founder
| Subiect: Re: La cofetarie Joi Mar 18, 2010 10:27 pm | |
| | |
|
| |
Invader Lamu Top Poster
| Subiect: Re: La cofetarie Joi Mar 18, 2010 11:08 pm | |
| -De fapt, totusi sunt folositoare, insa nu in mod direct. Acestea le-as putea duce la reprezentantul care a fabricat nava si sa ii dea un aspect nou trenului de aterizare dupa modelul acestui camion de jucarie. De fapt ai facut cadou navei mai mare decat te asteptai. | |
|
| |
Laia Founder
| Subiect: Re: La cofetarie Joi Mar 18, 2010 11:19 pm | |
| -Serios? Ma bucur atunci. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: La cofetarie | |
| |
|